Vonaton késelt egy iraki menekült Németországban

2022.05.13. 17:08
Egy iraki menekült férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük a feltételezett elkövető is.

A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi válogatás nélkül nekirontott az utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát. Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.

A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani, de egyikük sincs életveszélyben.

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy a feltételezett elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy „viselkedése erősen megváltozott".

A hatóságok ebből kifolyólag a szélsőséges iszlamizmus lehetséges híveként a szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most azt vizsgálják, hogy a pénteki támadásnak lehet-e köze a mindehhez.