Kigyulladt Szlovákia legmagasabb felhőkarcolója

2022.06.22. 12:31
Szerda reggel kigyulladt a pozsonyi Eurovea Tower tetején egy műszaki berendezés, és tovább terjedt, míg 38 emeleten égtek a kompresszorok és építőanyagok, de a tűzoltóknak sikerült visszaszorítani a lángokat.

A pozsonyi Landererová utcában épült Eurovea Tower toronyház tetején keletkezett tűzről nem sokkal fél 8 előtt érkezett bejelentés.

Miután az összes tűzoltót riasztották, körülbelül 27 egység érkezett a helyszínre, akik megállapították, hogy 38 emeleten kompresszorok és építőanyagok égnek. A tűzoltóknak nem sokkal később sikerült lokalizálniuk a tüzet, így az nem terjedt tovább annak ellenére, hogy nehezen megközelíthető volt az épület.

A helyszínről sebesültekről vagy halottakról nem érkezett jelentés. Az Eurovea Towerben reggel keletkezett tűz nem az épület konstrukcióját érintette, hanem egy műszaki berendezés – egy kompresszor – gyulladt ki, amely nem bírta az üzemi nyomást. A tűzoltók rövid időn belül megkezdték a tűz felszámolását.

Még nincs kész a felhőkarcoló

Az Eurovea Tower az első tervezett felhőkarcoló Szlovákiában, aminek magassága meghaladja a 150 métert. Bővítik az épületet az Eurovea 2 projekttel, hogy a pozsonyi komplexumot a tervek szerint befejezzék, és létrehozzák az Eurovea City övezetet, amely mögött a szlovák JTRE fejlesztőcég áll – írja a Finax.

Az Eurovea Tower a tervezett 168 méteres magasságával hivatalosan az első szlovákiai felhőkarcoló lesz. A torony a múlt héten érte el azt az építménymagasságot, amely meghaladta Szlovákia legmagasabb lakóépületét.