18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálra marcangolt egy kislányt egy leopárd Indiában

2022.07.05. 13:13
Egy leopárd elrabolt és halálra marcangolt egy kislányt az észak-indiai vidéki közösséget ért legújabb sokkoló támadásban. Otthon játszott a kislány, amikor a nagymacska bemászott a család kerítésén.

A kislány múlt pénteken az édesanyjával játszott a dél-kasmíri Gopalpora faluban lévő családi házuk előtt, amikor a nagymacska átmászott egy falon, és elragadta a lányt. Úgy vélik, az állat egy folyóhoz vitte a gyermeket, mielőtt a falubeliek telefonlámpájukkal a bozótoson keresztül a keresésére indultak.

A közösség kiabálva kereste a gyermeket, hogy a zajjal elijessze a leopárdot. Mire végül visszakapták a kislányt, súlyos sérüléseket szenvedett az arcán és a testén. A torkát is részben elvágták, és már nem lehetett megmenteni az életét – írja a Metro.

Sorozatgyilkos nagymacska

A feltételezések szerint a leopárd ugyanaz volt, amelyik néhány héttel korábban Zubaida testvérét is megtámadta. A kisfiúnak azonban kisebb sérülésekkel sikerült megmenekülnie. A leopárd korábban három másik falubeli gyermeket is megölt.

Egyre gyakrabban látni leopárdokat India lakott területein, még a városokban is.

Környezetvédők régóta figyelmeztetnek, hogy a jelenlegi erőforrásverseny miatt megnő az esélye annak, hogy az ember negatív interakcióba kerül a vadállatokkal, miután az állat élőhelye lecsökkent. A leopárdok különösképpen veszélyesek, mert nagyon alkalmazkodóképesek, és általában bárhol megtalálják a módját, hogy éljenek. Ez azt jelenti, hogy az emberi élőhelyektől nem idegenkednek annyira, mint más élőlények.