18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A koppenhágai lövöldözés elkövetője pszichiátriai osztályon van

2022.07.05. 09:37
A vasárnapi, bevásárlóközpontban elkövetett gyilkosság 22 éves elkövetőjét terrorizmus vádjával nem gyanúsítják, gyilkossággal viszont igen. Jelenleg egy pszichiátriai intézet egyik osztályán ápolják.

A rendőrség állítása szerint a lövöldözés elkövetője mentális problémákkal küszködött, a merényletet nem terrorista indíttatásból követte el, a lövöldözés véletlenszerű volt – írja a BBC.

A támadásban két 17 éves dán állampolgár és egy 47 éves orosz állampolgár vesztette életét, négyen pedig megsérültek. 

A gyanúsítottat 24 napig zárt pszichiátriai osztályon tartják – ismertették a hatóságok. A koppenhágai rendőrfőnök elmondása szerint a tettest korábban pszichiátriai problémákkal kezelték, a mentális egészséggel foglalkozó szakszolgálat előtt nem volt ismeretlen a neve. 

Az áldozatok kiválasztása teljesen véletlenszerűen történt, semmi jel nem mutat terrorista indíttatásra. A férfi ügyvédjei visszautasították a média jelenlétét a védőbeszéd alatt, ezért a bíró a tárgyalás további részére elrendelte a nyilvánosság kitiltását.