Vízkorlátozás lesz Horvátországban

GettyImages-957549716
2022.07.16. 21:05
A pulai vízhasználati korlátozások ezen a héten lépnek életbe, hogy lehetővé tegyék a vízkészletek racionálisabb felhasználását, mivel a hőmérséklet Isztria megyében és azon túl is egyre magasabbra emelkedik.

A népszerű isztriai Pula városa és a Pula Herculanea közművállalat, amely a közterületi zöldfelületek karbantartását és az utak takarítását is végzi Pulában, e héttől korlátozásokat vezet be, és szabályozza a vízhasználatot.

Bezárják a strandok zuhanyzóit

A fent említett tevékenységek célja a vízkészletek racionálisabb felhasználása lesz, hogy megelőzzék a vízkészletek kifogyását a tágabb Isztria megye területén és Pula városában – írja a Total Croatia.

Miközben a bejelentést tették, az utcák takarítását és a közterületi zöldfelületek öntözését Pula központjában további takarékossági intézkedések nélkül végezték.

A parkok és a növények öntözését az éjszaka folyamán végzik, mert ekkor a növények sokkal optimálisabban tudják felhasználni a vizet, és a fogyasztás is lényegesen alacsonyabb a kisebb párolgás és a kemény nyári napsütés elkerülésével.

Annak érdekében, hogy proaktívabb szerepet vállaljunk Pula vízkészleteinek észszerű felhasználásában, elkezdjük csökkenteni a fennmaradó közterületi zöldfelületek öntözését Pula városközpontján kívül, hogy a teljes vízfogyasztást minimalizáljuk

– közölte a városvezetés.

Miután Pula városának határozata hatályba lép, a Valkane, Stoja, Mornar, Zelenika és Hidrobaza strandokon és uszodákban bezárják a zuhanyzókat.

(Borítókép: Pula városa Horvátországban. Fotó: Schellhorn / ullstein bild / Getty Images)  • Hírek
  • Csok