Álmában húst vágott, a herezacskója bánta

2022.08.20. 20:37
A férfi véletlenül levágta a nemi szervét, miközben álmában a családjának segített húst vágni. Az áldozat jelenleg kórházban van, és elsősegélyben részesül.

Egy ghánai farmer kritikus állapotban van, miután véletlenül levágta a herezacskóját alvás közben. Kofi Atta azt mondja, hogy sokkos állapotban van, mert amikor felébredt az álmából, két szomszédja látta, hogy vérzik. Miután felállt a székről, amin alvás közben ült, éles fájdalmat érzett a péniszében és a herezacskójában. 

A PARASZOMNIA EGY OLYAN ÁLLAPOT, AMI ABNORMÁLIS VISELKEDÉST OKOZ ALVÁS KÖZBEN. A VISELKEDÉS AZ ALVÁS BÁRMELY SZAKASZÁBAN ELŐFORDULHAT, BELEÉRTVE AZ ÉBRENLÉTBŐL ALVÁSBA VALÓ ÁTMENETET, ÉS FORDÍTVA.

Mások ilyenkor azt hiszik, hogy az illető ébren, de valójában eszméletlen. Az ebben az állapotban szenvedő emberek ebből az időszakból nem emlékeznek semmire. Az állapot különböző szintű aktivitásokat okoz, mint például

  • alvás közbeni beszéd,
  • alvajárás,
  • ágybavizelés,
  • rémálmok,
  • gyors szemmozgás és egyebek. 

Az orvosi folyóirat szerint a gyors szemmozgás (REM) az állapot egy másik szintje, amely egyes embereket arra késztet, hogy élénken eljátsszák az álmaikat.

Tévedésből levágta a nemi szervét

Az ominózus délután Kofi Atta szundikált egyet a házban lévő széken. „Ültem a széken, elszundítottam, és ahogy aludtam, azt álmodtam, hogy felvágtam a húst, amely előttem volt” – mesélte a pórul járt férfi. Álmában segített húst vágni a családjának, és minden olyan volt, mintha valóság lenne.

Miután felébredt, segítségért kiáltott, mire két szomszédja odarohant, és látták, hogy vérzik. Ekkor még ő sem tudta, hogy mi történt, ezért megpróbált felállni a székről, amelyen aludt, és azonnal érezte a fájdalmat a nemi szervében. 

Ekkor vette észre, hogy mintha tévedésből álmában levágta volna a nemi szervét, amelyet húsnak látott. 

A 47 éves farmer kezelésben részesül, de az orvosok azt mondják, hogy műtétre lesz szüksége. Kofi Atta a BBC-nek elmondta, hogy álomállapotban maradt még az után is, hogy megvágta magát, és még álmában segítséget hívott. Annak ellenére, hogy a szomszédok is megpróbáltak segíteni neki, ő még mindig álomként látta az egészet, amíg fel nem ébredt a kórházban.