Három holland kommandós keveredett lövöldözésbe az Egyesült Államokban

2022.08.28. 12:38
Három holland kommandós megsebesült péntek este egy indianapolisi szálloda előtt történt lövöldözésben. Az érintettek mind kiképzési gyakorlaton voltak az Egyesült Államokban – közölte a holland védelmi minisztérium.

Három holland kommandós megsebesült egy indianai szálloda előtti lövöldözésben. Egyikük állapota válságos – áll a szombaton közzétett közleményben. A kommandósok kiképzés céljából tartózkodtak Indiana államban.

A helyi rendőrség vizsgálja az esetet, de letartóztatások egyelőre nem történtek. A nyomozást vezető Indianapolisi Fővárosi Rendőrség (IMPD) egyik tisztje elmondta, hogy úgy tűnik, korábban egy másik helyszínen, az Indianapolis belvárosában lévő Hampton fogadótól eltérő helyen történt a veszekedés – írja a Reuters.

„A jelenlegi információ, amit hajlandók vagyunk nyilvánosságra hozni, hogy a lövöldözés nem a szállodában történt. Ez egy korábbi viszályból indult ki, úgy gondoljuk, egy másik helyszínen” – mondta a rendőrtiszt.

Az arra vonatkozó kérdéseket, hogy a kommandósok kivel gyakorlatoztak, és hogy az incidensben részt vett-e amerikai személyzet, a Pentagon szóvivője a helyi civil hatóságokhoz irányította, hozzátéve, hogy a helyzetet továbbra is vizsgálják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport