Lövöldözés volt egy dallasi plázában

2022.09.11. 12:19

Lövöldözés volt egy plázában Dallasban. Három ember sérült meg, őket egy környékbeli kórházba szállították, ahol egyikük meghalt. A másik két áldozat állapota szombat este még nem volt tisztázott.

A bevásárlóközpontban készült képek véres jelenetet mutatnak, ahol a rendőrség megpróbálta ellátni a sebesülteket.

Az egyik fiatal férfi piros nadrágot és fehér inget viselt, amint az elsősegélynyújtók felkészültek arra, hogy hordágyra tegyék. Egy másik áldozatot a földön fekve vér borított – írja a New York Post.

A lövöldözőt őrizetbe vették. Az indíték nem tisztázott, de a rendőrség szerint a lövöldözés elszigetelt incidens volt, és a lakosságot nem fenyegeti folyamatos veszély.

A plázában ruhákat, kiegészítőket, írószereket és ékszereket árusítanak, de egy fodrászat és egy autóalkatrész-bolt is található benne.

Az incidens a bevásárlóközponti lövöldözések legutóbbi esete az Egyesült Államokban. Egy New York-i élelmiszerboltban, egy texasi általános iskolában és egy oklahomai egészségügyi épületben több tucat halottat követelő tömeges lövöldözés történt nemrég. A biztonságosabb fegyvertartásért küzdő aktivisták azt sürgetik, hogy az amerikai kormány hozzon szigorúbb intézkedéseket a fegyveres erőszak megfékezésére.