Negyedmillió embernél is több ment el a királynő ravatalához

GettyImages-1424367462
2022.09.20. 11:35
A királynő koporsójának megtekintésére kígyózó sor kilométereket tett meg a Temze mentén. Az emberek órákig vártak arra, hogy pár pillanatra leróhassák tiszteletüket a Westminster Hallban.

Michelle Donelan kulturális miniszter tájékoztatása szerint a több mint 250 ezer fős adat még becslés, dolgoznak a pontos számon. Szerda késő délutántól hétfő hajnalig látogathatták az emberek Londonban II. Erzsébet királynő felravatalozott koporsóját. A legutolsó részvétnyilvánító, aki a sorba beállhatott, azt mondta hétfőn, hogy kétszer is kiállta a több kilométeres, többórás várakozást jelentő sort – írja a Sky News.

Az emberek múlt szerda késő estétől hétfő reggel fél hétig, a királynő temetésének napjáig éjjel-nappal sorban álltak, hogy láthassák II. Erzsébet koporsóját a Westminster Hallban. A sor a parlamenttől a Temze déli partján, a Tower Bridge-en át a Southwark Parkig húzódott. 

Új barátságok is köttettek a hosszú várakozás idején

David Beckham is azok között volt, akik lerótták kegyeletüket, mások pedig arról beszéltek, hogy a sorban állókkal új barátságokat kötöttek. A királynő gyermekei és unokái két alkalommal is virrasztottak a koporsó körül, miközben a közönség továbbra is sorban állt.

(Borítókép: Az emberek sorban állnak, hogy leróják tiszteletüket II. Erzsébet királynő előtt. Fotó: Ian Forsyth / Getty Images)