Az orrán csúszva érkezett a Korean Air Lines gépe, 173 ember volt a fedélzeten

2022.10.24. 08:14
A Korean Air Lines egyik repülőgépe 173 emberrel a fedélzetén túlfutott a Fülöp-szigeteki Cebu repülőtér kifutópályáján vasárnap késő este – közölte a légitársaság, hozzátéve, hogy az utasok közül senki nem sérült meg.

A Szöulból Cebuba tartó repülőgép kétszer is megpróbált leszállni a rossz időben, mielőtt a harmadik kísérlet alkalmával túlfutott volna a kifutópályán – írja a Korean Air hétfői közleménye. Az utasokat három helyi szállodában szállásolták el, és most alternatív járatokat keresnek nekik – tette hozzá a légitársaság. A szerencsétlenség okát még vizsgálják.

A helyszínen készült videón látszik, hogy a gép jelentős károkat szenvedett – írja a Reuters. A koreai légitársaság elnöke, Keehong Woo a légitársaság honlapján közzétett nyilatkozatában kért bocsánatot a történtek miatt, és hozzátette, hogy a Fülöp-szigeteki és dél-koreai hatóságok alapos vizsgálatot fognak végezni az ügyben.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a biztonság mellett, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyesmi soha többet ne fordulhasson elő

– írta Keehong Woo a nyilatkozatában. A kifutópályát ideiglenesen lezárták, hogy eltávolíthassák a gépet, ezért a további értesítésig minden belföldi és nemzetközi járatot töröltek – derült ki a cebui repülőtér Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport