Lángba borult egy dubaji felhőkarcoló

32MY9HN-highres
2022.11.07. 12:31
Hétfő éjjel kigyulladt egy 35 emeletes felhőkarcoló Dubajban, a Burdzs Kalifa közelében. Az internetre számtalan felvétel felkerült az esetről.

Hatalmas tűz ütött ki Dubaj belvárosában, ahol a világ legmagasabb épülete, a Burzds Kalifa mellett gyulladt ki egy 35 emeletes felhőkarcoló hétfő hajnalban. A tüzet néhány óra alatt sikerült eloltani, de az épület homlokzatát igencsak megtépázta az eset, fekete szénnyomok borították a felhőkarcolót.

The Independent beszámolója szerint arról egyelőre nincs információ, hogy voltak-e sérültjei a tűzesetnek. A lap szerint nem ez az első eset az utóbbi időben, hogy egy felhőkarcoló kigyulladjon, ami komoly kérdéseket vet fel az épületek biztonságosságát illetően.

Néhány héttel ezelőtt egy törökországi esetről írtunk, ahol hatalmas tűzvész pusztított egy óriási toronyházban, a lángok az összes emeleten végigsöpörtek. Az incidens Isztambul Fikirtepe negyedében történt. 

Szeptember közepén szintén egy hasonló esetről számoltunk be, akkor a közép-kínai Csangsa városában ütött ki tűz egy felhőkarcolóban.

(Borítókép: Tűz pusztított egy toronyban Dubaj belvárosában 2022. november 6-án. Fotó: Karim SAHIB / AFP)