18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt a drezdai ámokfutó, aki túszokat ejtett egy bevásárlóközpontban

GettyImages-1245503430
2022.12.10. 12:38
Egy őrült ámokfutó túszokat ejtett egy drezdai bevásárlóközpont drogériájában, ahova azért menekült, mert nem sokkal korábban lelőtt egy idős nőt, aki feltehetően az anyja volt, majd a helyi rádióállomáson lövöldözött. A férfit végül fél egy körül tartóztatta le a drezdai rendőrség, a túszejtő később belehalt a sérüléseibe.

A német Bild információi szerint egy negyven év körüli felfegyverzett férfi szombat reggel megölt egy idős nőt. Az ámokfutó ezután betört egy német rádióállomásra, és pisztollyal kezdett lövöldözni. A rádiósok kihívták a rendőrséget. Amikor a rendőrség megérkezett, a lövöldöző egy autóval elhajtott a városközpont felé.

A Radio Dresden nevű rádióállomás a honlapján megerősítette a hírt, miszerint reggel fél 9-kor irodájukba egy fegyveres rontott be, és többször használta is a fegyverét.

Innen az egy kilométerre lévő, Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpont felé menekült, és egy drogériában keresett menedéket. Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát, és túszokat is ejtett. Thomas Geithner rendőrségi szóvivő túszejtés gyanújával indokolta a rendőri intézkedést. A rendőrség arra kérte a drezdaiakat és a turistákat, hogy kerüljék el a belvárost. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták.

A rendőrség közlése szerint Drezda Prohlis városnegyedének egyik családi házában rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, 

aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette. 

(Borítókép: Jarg Schurig / Picture Alliance / Getty Images)

A német rendőrség összes különleges egységét összehívta, ennek köszönhetően pedig fél egy körül letartóztatták a túszejtőt. A túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat, vagyis a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket sértetlenül kimenekítettek, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

Frissítés:

A lap később arról számolt be, hogy a túszejtő a letartóztatását követően belehalt a sérüléseibe, miután a rendőrség különleges egysége lelőtte a 40 éves férfit. Szászország belügyminisztere, Armin Schuster a Twitteren is már két halottról írt, a miniszter szóvivője pedig megerősítette: az idős nő mellett a túszejtő is meghalt a drezdai ámokfutásban. A férfit a rendőrség mentálisan zavartnak minősítette.