Kómában fekszik egy CDU-s politikus; emberölési kísérlet miatt nyomoznak

2023.02.22. 19:41
Jörg Hartmann sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kezdetben az életéért kellett küzdeni, jelenleg pedig kómában van. A 39 éves CDU-s politikust egy baráti vacsora után hazafelé menet támadták meg. Az ügyészség most vizsgálja, pontosan mi történt, és hogy az elkövetők meg akarták-e ölni. Egyelőre tisztázatlan, hogyan történhetett.

Jörg Hartmann február 4-én találkozott a barátaival a város egyik előkelő negyedében. Éjfél után nem sokkal gyalog elindult hazafelé, majd hajnali 2 óra előtt egy autós talált a 39 éves férfira –  alig néhány száz méterre az otthonától –, aki nem reagált semmire. 

A kórházban az orvos koponyatörést és agyvérzést állapított meg, azóta a politikus kómában fekszik. Az orvos, amikor meglátta a férfi sérüléseit, értesítette a rendőrséget, mert idegenkezűségre gyanakodott. Azóta a lüneburgi ügyészség emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt ismeretlen személyek ellen nyomoz az ügyben.

Eddig nem vetődtek fel konkrét jelek politikai összefüggésre

– árulta el az ügyészség a német RTL-nek.

Az RTL-nek sikerült telefonon beszélnie Jörg Hartmann egyik közeli rokonával, aki a család többi tagját képviseli. A jó hír, hogy a politikus állapota egyelőre némileg stabilizálódott. Ennek ellenére még nekik sincs konkrét gyanújuk vagy magyarázatuk arra, pontosan mi történt. Sok a megválaszolatlan kérdés, amely a Jörg Hartmannért való aggódás mellett a hozzátartozókat is foglalkoztatja.

„Egyelőre csak azt kívánjuk, hogy Jörg Hartmann egészségi állapota minél hamarabb javuljon” – írta a városháza nevében a polgármester, Emeily Weede.