Börtönbe kell mennie egy ügyvédnőnek, mert felpofozta a fiát

2023.03.16. 07:40
Egy ügyvédként dolgozó belga nő négy hónapra szóló börtönbüntetést és 400 eurós (156 ezer forintos) pénzbírságot kapott, amiért három évvel ezelőtt felpofozta a fiát. Az anyának mentális és pszichés problémái voltak korábban, a bírósági eljárás alatt pedig végig azt hangoztatta, hogy nem bánta meg tettét.

A nőt az idegesítette fel, hogy az akkor 12 esztendős fia nem önállóan csinálta meg a házi feladatát, hanem lemásolta egy társáról. A vita elfajult, a gyermek megdobta egy vizespalackkal az édesanyját.

Ekkor a nő felpofozta a fiút, majd hozzávágott egy könyvet. Akkora lármát csaptak, hogy a szomszédok értesítették a rendőrséget – írja a The Brussels Times.

Az édesanya nem tagadta, hogy elcsattant egy pofon, de a saját maga védelmében hozzátette, hogy nevelő célzattal cselekedett így. A nő jogait képviselő ügyvéd azzal a megállapítással élt, hogy 

Belgiumban nem büntetendő a nevelő célzatú pofon.

Azt is mondta, hogy az anya ugyan nem a legjobb módját választotta a fegyelmezésnek, de szerinte az esetet „különleges körülmények” előzték meg.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a fiú ADHD-s, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenved, míg az anyánál – aki egyedül neveli őt – kiégési szindróma okozott mentális és pszichés problémákat.

A történtek kivizsgálása után a bíró súlyosbító körülményként azt hozta fel, hogy a nő a bírósági eljárás alatt nem tanúsított megbánást.