Rossz helyre csengetett be véletlenül egy 16 éves fiú, lelőtték

2023.04.17. 10:11
Fejbe lőttek egy afroamerikai tinédzsert, miután rossz helyre csengetett be, miközben a testvéreit akarta elvinni magával egy Kansas City-i otthonból csütörtök este. A 16 éves fiú életveszélyes állapotban van.

A 16 éves Ralph Yarlnak este fél 11 körül kellett volna magával vinnie a testvéreket a megadott címről, de véletlenül rossz háznál csengetett be, és az ajtóban lövésekkel fogadták – közölte a Kansas City-i rendőrség nyomán a New York Post.

Yarl a lövések következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, és kórházba szállították.

A lakástulajdonost – aki elsütötte a fegyvert – őrizetbe vették, de 24 óra elteltével szabadon engedték. Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke elmondta, hogy a Clay megyei ügyészség készen áll arra, hogy átvegye az ügyet, miközben a rendőrök bizonyítékokat gyűjtenek. Hozzátette, hogy a lövöldözést hivatalosan téves személyazonosság miatt történt incidensként kezelik.

Yarl nagynénje, Faith Spoonmore elmondta, hogy a tinédzser onnan egy háztömbnyire lévő otthonba akart menni. Ben Crump polgárjogi ügyvéd a Kansas City Starnak azt mondta, hogy a háztulajdonos ellen vádat kell emelni.

Nem lehet csak úgy lelőni embereket indoklás nélkül, ha valaki kopogtat az ajtónkon, a kopogtatás pedig nem indok [a lövöldözésre]

– mondta Crump.