46 éves korában meghalt Jock Zonfrillo sztárséf

2023.05.01. 17:55
Az Amerikai mesterszakács című műsor ausztrál verzióját Jock Zonfrillo sztárséf vezette. Kedden kiderült, hogy a szakács váratlanul meghalt otthonában.

46 éves korában meghalt Jock Zonfrillo, a MasterChef – magyar címén: Amerikai mesterszakács – című főzőműsor ausztrál változatának műsorvezetője – számolt be a BBC.

Jock Zonfrillo
Jock Zonfrillo
Fotó: Brendon Thorne / Getty Images Hungary

A brit portál információi szerint a skót származású séfet hétfőn találták holtan melbourne-i házában. A rendőrség közölte, hogy nincs jele idegenkezűségnek, azonban a halál oka egyelőre ismeretlen.

Jamie Oliver és Gordon Ramsay is elbúcsúztatta

Jock Zonfrillo világhírű éttermekben dolgozott, illetve több saját étterme is volt Ausztráliában. A séf Az ausztrál mesterszakácsban is szerepelt, amely idei évadpremierje halálának napján került volna adásba. A tervek szerint így elhalasztják a műsor bemutatóját. 

A híres szakácsot kollégái, Jamie Oliver és Gordon Ramsay séf is gyászolja. Oliver egy Zonfrillóval készült képet is megosztott közösségi oldalán. A fotóhoz azt írta: „Sokkot kaptam, amikor megtudtam, hogy meghalt. A legjobb idők voltak, amikor együtt dolgoztunk a mesterszakács forgatásán” – írta.

Gordon Ramsay Twitter-oldalán azt írta: végtelenül elszomorította a hír. „Minden percét élveztem a közösen töltött időnek A mesterszakács forgatásán” – írta Ramsay.

Jock Zonfrillo 2000-ben költözött Skóciából Ausztráliába, ahol számos sikeres éttermet nyitott. Leghíresebb étterme az Orana volt. A neves séf karrierje hullámzó volt, az Orana 2020-ban több millió dolláros adóssággal zárt be, egy másik éttermének konyháját pedig több híres szakács is kritizálta. Zonfrillót felesége és négy gyermeke gyászolja.