Meghalt egy férfi, miután osztrigát evett egy St. Louis-i strandon

2023.06.12. 16:33
Fertőzött osztrigát árult egy üzlet, a nyers kagyló egy amerikai férfi halálát okozta. A hatóságok keresik az érintett osztrigák lelőhelyét, ugyanis a vizsgálatok szerint nem az árusítók hibáztak.

Meghalt egy amerikai férfi, miután osztrigát vásárolt egy tenger gyümölcseit áruló standtól Manchester város St. Louis nevű külvárosában. A CBS News szerint 

az 54 éves férfi halálát a húsevőbaktérium-fertőzés okozta.

A hatóságok óvatosságra intették a lakosságot, ugyanis a Vibrio vulnificus baktérium nem ismerhető fel a kagylóban, mivel azt sem színében, szagában, sem pedig ízében nem változtatja meg.

Az osztrigák valószínűleg már szennyezettek voltak, amikor megérkeztek a standhoz

– közölte az egészségügyi központ.

A férfi a Fruit Stand & Seafood nevű bolttól vásárolta az osztrigát. Az üzlet együttműködik a hatóságokkal, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a vállalkozás szabályellenesen járt volna el az árusításkor. Az egészségügyi hatóságok ezért azon dolgoznak, hogy megtalálják a fertőzött osztrigák lelőhelyét.

A St. Louis-i egészségügyi központ arra szólította fel a lakosságot, hogy aki az érintett üzlettől vásárolt otthoni fogyasztásra, az semmiképp se egye meg a terméket.

Egy márciusban közzétett tanulmány szerint egyre gyakoribbak lehetnek a fertőzött osztrigák, ugyanis az éghajlatváltozás miatt melegebbek a tengerek vizei, ami elősegíti a baktériumok szaporodását.