Rakétacsapás érte Szudánt a tűzszünet megkötése után

2023.06.17. 17:48
Légicsapás érte Szudán fővárosát, Kartúmot szombaton. A támadásban legalább 17 ember, köztük öt gyerek halt meg – közölték egészségügyi tisztviselők. Nem volt világos, hogy a támadást repülőgép vagy drón hajtotta-e végre.

A rakétatámadás nem sokkal azután történt, hogy a szudáni hadsereg és az ország különleges alakulatai (RSF) tűzszünetet kötöttek vasárnapra és hétfőre.

A szudáni konfliktus április közepén tört ki, és a katonai vezetők és az RSF vezetői között hónapok óta nőtt a feszültség.

A mostani légicsapás a szudáni egészségügyi minisztérium szerint a dél-khartúmi Yormouk negyedet érte, ahol az elmúlt hetekben az összecsapások központja volt.  A hadsereg repülőgépei többször is célba vették az RSF csapatait, az RSF pedig a jelentések szerint drónokat és légvédelmi fegyvereket vetett be ellenük.

Legalább 25 ház megsemmisült. A halottak között öt gyermek, valamint ismeretlen számú nő és idős ember is van. A sebesülteket kórházba szállítottak – írta a szudáni egészségügyi minisztérium információi alapján az ABC News.