Öngyújtófolyadékkal öntötte le egy pizzéria dolgozóját a kaliforniai férfi

2023.06.29. 09:26
Letartóztattak egy kaliforniai férfit, miután öngyújtófolyadékot öntött egy pizzéria alkalmazottjára, és késsel a kezében azzal fenyegette, hogy felgyújtja.

Bizarr jelenetet rögzített a kaliforniai Thousand Oaks város egyik pizzériájának térfigyelő kamerája vasárnap délután. 

A pizzéria tulajdonosa, Raul Ferrero a Fox Newsnak úgy nyilatkozott, egyik alkalmazottja épp készülődött a nyitáshoz, amikor egy férfi kutyájával besétált az étterembe, majd odalépett a dolgozóhoz, és lelocsolta őt öngyújtófolyadékkal. „Először azt hitte, hogy viccel vele” – mondta Ferrero alkalmazottjáról.

Hozzátette,

a dolgozó azt hitte, hogy vízzel locsolják le, ezért csak később reagált, amikor megérezte magán a benzinszagot.

A támadó férfi ezután kést ragadott, és követni kezdte a szakácsot, aki a konyhán át próbált elmenekülni. Az alkalmazott az étterem hátsó ajtaján távozott a helyiségből az utcára, azonban támadója oda is követte őt. Egy szemtanú elmondása szerint egy arra járó sofőr meglátta a jelenetet, majd kiugrott a teherautójából, és megpróbált közbelépni. Ezek után a támadó őt is leöntötte öngyújtófolyadékkal, azonban 

a sofőr leütötte a férfit.

A rendőrség nem sokkal az incidens után érkezett a helyszínre. A támadót őrizetbe vették, és gyilkossági kísérlettel, halálos fegyverrel és maró vegyszerrel való támadással vádolják. 

A kutyát, amelyet Haight a pizzériába vitt, elvitték egy állatmenhelyre.