Felgyújtott három házat, és megölt egy embert egy ámokfutó Horvátországban

2023.07.02. 08:33
Letartóztatták azt az elkövetőt, aki Sziszek külvárosában lőfegyverrel megölt egy embert, és több embert megsebesített, közülük négyet súlyosan.

A horvát rendőrség keresett egy személyt, aki szombat este tüzet nyitott egy központi városban, megölve egy embert, és súlyosan megsebesítve négy másikat. A lövöldözés helyi idő szerint nem sokkal este 8 óra után történt Sziszek városában, a fővárostól, Zágrábtól mintegy 60 kilométerre délkeletre – írja az index.hr.

A rendőrség szerint a lövöldözés miatt tűz is keletkezett, de más részleteket nem közöltek azonnal. Később azonban megerősítették, hogy letartóztatták a férfit.

A lövöldözésben meghalt egy 45 éves nő, négy ember pedig súlyosan megsérült.

Őket a sziszeki közkórházban látják el, ahol megállapították, hogy súlyos sérüléseket szenvedtek.

„Az incidensben egy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett. Orvosi segítséget nyújtottak két személynek, köztük egy gyermeknek, akik menekülés közben könnyebben megsérültek.  lövöldözés mellett két családi ház és egy személygépkocsi teljesen, egy ház és egy személygépkocsi pedig részben égett le” – közölte a rendőrség.

A 60 év körüli elkövetőnek mentális betegségei lehettek a szomszédai szerint, az utóbbi időben azt hangoztatta rendszeresen, hogy őt megmérgezték. Elsőként a saját házát, majd két másikat gyújtott fel, közben egy kalasnyikovval lövöldözött a férfi, akit először a rendőrség nem talált, így drónokat is bevetettek a felkutatására. 

Egyes értesülések szerint a férfi a horvátországi háborúban is részt vett, amitől poszttraumás stresszben szenvedett, és egyedül élt otthonában.