18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglanit kapott a férfi, aki megerőszakolt és teherbe ejtett egy kilencéves kislányt

2023.07.06. 10:38
2023. július 5-én életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 28 éves Gerson Fuentest, akit egy ohiói gyermek megerőszakolásával és teherbe ejtésével vádoltak. A bírósági dokumentumok szerint bűnösnek vallotta magát.

Gerson Fuentes 2023. július 5-én bűnösnek vallotta magát kétrendbeli nemi erőszak vádjában – számolt be a CNN. Még aznap életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték – derül ki az Ohio állambeli Franklin megye bírósági dokumentumaiból.

A bírósági vádirat szerint a lány kilencéves volt, amikor megerőszakolták, és tízéves, amikor tavaly nyáron megszakították a terhességet.

Fuentes egy rendőrségi kihallgatáson júliusban elismerte, hogy a hatóságok szerint legalább kétszer megerőszakolta a lányt, de később ártatlannak vallotta magát.

A kislány esete akkor keltett világméretű figyelmet, amikor Caitlin Bernard, egy indianapolisi orvos 2022 nyarán az Indianapolis Starnak elárulta, hogy éppen egy tízéves ohiói kislányon végzett abortuszt, és hogy a lány azért utazott Indianába a beavatkozásra, mert Ohio megtiltotta az abortuszt a korai szívműködés észlelése, tehát a terhesség hatodik hete után. A lány a terhesség 45. napjában volt – mondta Bernard.

Az eljárás idején Indiana államban a megtermékenyítéstől számított 20. hétig engedélyezett volt az abortusz. Ezután az állam törvénybe foglalta, hogy tilos az abortusz a terhesség minden szakaszában, kivéve nemi erőszak vagy vérfertőzés, illetve a nő életének megmentése, súlyos egészségügyi kockázatának megelőzése, valamint halálos magzati rendellenességek esetén. Ezt a törvényt azonban felfüggesztették, amíg a bírósági harcok tartanak.

Napokkal azután, hogy Bernard beszélt az ügyről, Todd Rokita indianai főállamügyész közölte, hogy vizsgálatot indítanak az orvos ellen, részben azzal kapcsolatban, hogy megsértette-e a magánélet védelmére vonatkozó törvényeket azzal, hogy nyilvánosan foglalkozott az üggyel. Májusban Bernardot megrovásban részesítették és megbírságolták, miután megállapították, hogy megsértette a szövetségi és állami betegjogi törvényeket.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport