Többen meghaltak, és ezreket kellett evakuálni az áradások miatt Dél-Koreában

2023.07.15. 08:43
Legalább húszan meghaltak, és több mint ezer embert kellett evakuálni a Dél-Koreában kialakult áradások miatt – közölték a hatóságok szombaton.

A belügy- és közbiztonsági minisztérium közölte, a három napja tartó heves esőzések következtében eddig több mint 1500 embert menekítettek ki lakóhelyéről. Hozzátették,  

legkevesebb Húsz áldozatról tudni, továbbá három embert keresnek, és többen sérüléseket szenvedtek.

Földcsuszamlás veszélye miatt a helyi önkormányzatok önkéntes evakuálásra felszólító közleménye több mint hétezer embert érint – írja az MTI.

A koreai vasúti társaság közölte, leállították az összes helyközi járatot, valamint több nagy sebességű vonatot is. A társaság felhívta a figyelmet, hogy a közlekedő járatoknál késéssel kell számolni a vasúti pályákat elárasztó víz és a hegyekről lezúduló sziklák miatt.

A földcsuszamlások miatt a síneket elárasztó homok és föld miatt pénteken kisiklott egy helyközi vasúti járat Észak-Cshungcshong tartományban – tudatta a közlekedési minisztérium. A balesetben a vonatvezető könnyebb sérüléseket szenvedett, a járaton szerencsére nem tartózkodtak utasok.

A kormányzati szervek vezetőivel tartott szombati találkozó után Han Duk Szu miniszterelnök arra kérte a hadsereget, vegye ki részét a mentési munkálatokban, és dolgozzon össze a kormányzati tisztségviselőkkel a felszerelés és munkaerő megfelelő elosztása érdekében.