Börtönbüntetést szabtak ki a Jordániában történt halálos baleset felelőseire

2023.07.16. 21:03
Az akabai klórgázszivárgás felelőseire börtönbüntetést szabtak ki vasárnap Jordániában. A balesetben 13-an vesztették életüket.

Az akabai büntetőtörvényszék három év börtönbüntetést szabott ki öt férfira, aki a tavaly júniusban történt klórgázszivárgásért volt felelős. Biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt ítélték el őket. Bizonyítékok hiányában öt másik vádlottat felmentettek a vádak alól – írja az MTI.

Az akabai kikötőt üzemeltető vállalatot 1,4 millió forintnak megfelelő dínár bírság megfizetésére kötelezték. A per tavaly július óta zajlott.

A jordán kikötővárosban 2022 júniusában léket kapott egy klórgázzal teli tartály rakodási munkálatok közben. A mérgező klórból nagy mennyiség szivárgott a levegőbe. Tizenhárom ember vesztette életét, és további 260 egészségkárosodást szenvedett.

A jordániai állami televízióban felvételeket mutattak a balesetről. Ebben látni lehetett egy darut, amelyről a klórgázzal teli tartály leszakadt, és felrepedt. Egy későbbi vizsgálat során arra derült fény, hogy a 25 tonnás tartály súlya meghaladta a daru tartóköteleinek teherbírását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport