Összedőlt egy négyemeletes lakóház Kairóban, többen meghaltak

2023.07.17. 17:38
Hétfőn dőlt össze egy lakóház az egyiptomi fővárosban, mely több ember halálát is okozta. Még mindig kutatnak a romok között.

Az állami MENA hírügynökség jelentése szerint a mentőcsapatok legalább kilenc holttestet emeltek ki egy négyemeletes épület romjai alól Kairó Hadaek el-Kubbah nevű negyedében.

Négy túlélőt is kiemeltek és kórházba szállítottak, a hatóságok pedig biztonsági okokból kiürítették a szomszédos lakóházakat. A helyi jelentések szerint a rendőrök lezárták a környéket, miközben a mentőcsapatok a romok között kutatnak a lehetséges túlélők után.

Az első vizsgálatok szerint az épület azért dőlhetett össze, mert a földszinti lakók egyike falakat távolított el egy korábbi felújítás alkalmával.A férfit őrizetbe vettek, büntetőeljárás indult ellene.

A szociális-ügyi minisztérium mintegy 2000 dollárnak megfelelő segélyt jelentett be az áldozatok családtagjai számára.

Az épületek összeomlása gyakori Egyiptom szegénynegyedeiben és a vidéki területeken elterjedt szakszerűtlen építés és karbantartás hiánya miatt.

Az elmúlt egy hónapban már több épület összeomlását is jelentették, szombaton az észak-egyiptomi Alexandriában dőlt össze egy régi épület, vasárnap pedig Beheirában, melyek során öt ember vesztette életét, 11 másik pedig megsebesült.