Paprikasprayvel támadtak meg egy turistát a Magas-Tátrában

2023.07.22. 10:56
Július 16-án vasárnap kora délután érkezett a bejelentés a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálathoz, miszerint Giewont kupolája és a Felső-Konrád-nyereg közötti szakaszon, a láncok előtti sorban állás közben egy turista paprikasprével támadt egy társára. A férfit a zakopanei kórházba szállították.

Korábban is előfordultak agresszívabb megmozdulások a Tátrában, azonban ez volt az első olyan eset, hogy ilyen típusú gázt vetettek be – írja a magas-tatra.info.

Tomasz Wojciechowski, a Tátrai Önkéntes Mentőszolgálat (TOPR) ügyeletese elmondta, időről időre megjelenik az agresszió a hegyekben, legjellemzőbben túlzott alkoholfogyasztás hatására. Például ilyen eset történt néhány héttel ezelőtt is, a Konrád menedékházban.

Roman Wieczorek, a zakopanei rendőrség sajtóügyeletese elmondása szerint

a TOPR hegyimentőitől a rendőrséghez eljuttatott bejelentés szerint a 37 éves lengyel turista nem tudta önállóan folytatni az utat, mert a csúcs közelében valaki paprikasprével lepermetezte.

A helyszínre érkezett orvosi csapat elsősegélyt nyújtott a férfinak, a rendőrök megpróbálták megtudni tőle, hogy mi történt, és milyen körülmények között sérült meg. A férfi nem volt együttműködő, nem volt hajlandó személyleírást adni támadójáról. A zakopanei rendőrök megpróbálják kideríteni az incidens körülményeit, és várják a szemtanúk jelentkezését.

Annyit sikerült kiderítenie a rendőröknek, hogy a férfi hangszórón hallgatott zenét, társai pedig többször megkérték, kapcsolja ki, vagy halkítsa le. Ő erre nem volt hajlandó, ekkor jött az incidens a támadóval, aki először csak fenyegetőzött a sprével, majd a tettek mezejére lépett.