Már 27 halálos áldozata van az indiai földcsuszamlásnak

2023.07.23. 14:31
A nyugat-közép-indiai Mahárástra államban történt hatalmas földcsuszamlás halálos áldozatainak száma vasárnap huszonhétre emelkedett, és a hatóságok szerint legalább ötven embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Csütörtökön a monszun esőzései földcsuszamlást váltottak ki egy faluban Raigad körzetben, egy dombos és erdős vidéken, mintegy 100 kilométerre Mumbaitól.

Joges Mhasze, egy helyi tisztségviselő azt mondta,

eddig 27 holttestet számoltunk össze, és 50-60 ember még mindig eltűntként van nyilvántartva, de a mentésben részt vevők a helyszínen sok problémával kerültek szembe.

Korábban a halálos áldozatok száma 16 volt.

Mhasze elmondta, a távoli falucska mintegy öt kilométerre van a legközelebbi úttól. Kiemelte, hogy semmilyen nehézgép nem tud eljutni erre a helyszínre, csak kis gépeik vannak, amelyekkel nehezen tudják elvégezni a munkát. Hozzátette, a heves esőzések – amelyek azóta sem szűntek meg a térségben – jelentősen megnehezítik a műveletet.

A tisztségviselő nem túl derűlátó, nem hiszi, hogy a jelenlegi mentőakció negyedik napján találnak túlélőket.

Az indiai monszunszezon június eleji kezdete óta áradások és földcsuszamlások több tucat ember halálát okozták az országban. Szakértők szerint az éghajlatváltozás világszerte növeli a szélsőséges időjárási események számát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport