Éhen halt és megfagyott a család, amely civilizációmentes életet akart élni

2023.07.27. 09:39
Három holttestet azonosított a rendőrség a coloradói Sziklás-hegységben kedden. Az áldozatok annak a családnak a tagjai, akik a civilizációtól távol akartak új életet kezdeni. A rendőrség közölte, a két nővér és a kamasz fiú feltehetően éhezett, majd halálra fagyhatott a hegyekben.

A The Washington Post információi szerint egy coloradói nő, Rebecca Vance kempingezni indult 14 éves fiával és húgával tavaly nyáron a Sziklás-hegységbe. A nő állítólag besokallt az emberiségtől, ezért azt tervezte, hogy a túra egy életre szól, és családjával új életet kezdhetnek a hegyekben, távol az internettől, a civilizációtól.

Úgy tűnik, a döntés az életükbe került, miután 

július 9-én este egy túrázó megtalálta a három családtag egyikének holttestét a sátruk előtt.

A másik két holttestre a nyomozók találtak rá. Mindhárom test részben már mumifikálódott. 

A halottkém kedden azonosította a holttesteket. Rebecca Vance mostohatestvére úgy nyilatkozott, nővére úgy vélte, döntésével megmenti fia mentális egészségét.

Nem tetszett neki, ahogy a világ dolgai zajlanak, és úgy gondolta, jobb lenne, ha a fiával és húgával távol lennének mindenkitől. Nem akarta, hogy a civilizáció árnyoldalai elérjék őket. Tényleg azt hitte, hogy megvédi a családját

– mondta. A nő testvére elmondta, hiába próbálták megállítani Vance-ot, nem hallgatott senkire. Arról is beszélt, mostohanővére YouTube-videókból próbálta megtanulni a hegyi élet fortélyait. „A húga is látta, hogy ez az életmód túl veszélyes, de nem akarta egyedül hagyni őket, ezért inkább velük tartott” – tette hozzá.

A coloradói seriff hivatal szerint a két nővér és a fiú feltehetően 2022 júliusában kezdett el táborozni a hegyekben. A feltételezések szerint a család konzervételeken, levesen és egyéb előrecsomagolt termékeken élt. A nyomozók úgy vélik, az áldozatok valamikor télen halhattak meg. Mint mondták, vagy halálra fagytak, vagy éhen haltak, de az is lehet, hogy a kettő kombinációja végzett velük.