18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Bomba robbant Pakisztánban, legalább negyvenen meghaltak

2023.07.30. 16:23
Legalább 40 ember meghalt egy politikai rendezvényen történt robbantásban Pakisztán északnyugati részén, Hajber-Pahtunva tartományban.

Az incidens az Afganisztánnal határos Badzsaur körzetben, a Dzsamiat Ulema-i-Iszlam pakisztáni konzervatív iszlamista párt rendezvényén történt.

A pokolgépes merényletben legalább 150 ember sérült meg a rendőrség beszámolói szerint. Elmondásuk szerint a halottak, sérültek száma a későbbiekben jóval magasabb lehet.

Nem tudjuk pontosan megmondani, hányan vesztették életüket, de nagyon sok a holttest a helyszínen

– közölte egy rendőrségi szóvivő.

A pakisztáni televízióban megjelent képsorokon földön fekvő holttesteket, eldőlt székeket és véres áldozatokat lehetett látni, akiket a mentőegységek próbáltak biztonságba vinni. A pakisztáni Geo televízió közölte, hogy egyik operatőre súlyos fejsérülést szenvedett, és kritikus állapotban kellett kórházba szállítani.

A rendezvényen több százan voltak jelen. A súlyos sérülteket helikopterekkel vitték a tartományi székhely, Pesavár kórházaiba.

A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett.

A JUI–F már a múltban is célpontja volt terrortámadásoknak. Maulana Fazl-ur-Rehman, a JUI–F elnöke az afganisztáni tálibok hatalmának egyik támogatója a szomszédos országban. Pártja az iszlámábádi kormánykoalíció tagja. 2023 őszén Pakisztánban parlamenti választások esedékesek. Terrorszervezetek a múltban gyakran követtek el merényleteket politikai rendezvényeken Pakisztánban.

Az alábbi felvételen épp a robbanás pillanata látható: