Vízmérgezésben halt meg egy kétgyermekes anyuka

2023.08.04. 09:19
Az indianai Ashley Summers júliusban halt meg vízmérgezésben a Monticelli közeli Freeman-tónál. A tragédiát az okozta, hogy dehidratáltságát túl sok víz elfogyasztásával szerette volna enyhíteni. A nőt azonnal a lafayetti kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

Ashley Summers, egy indianai nő a július 4-ei függetlenség napja alkalmából elutazott férjével. Az utazás utolsó napja különösen forró volt, a hőmérséklet elérte a 90 Fahrenheit-fokot (32,2 Celsius-fok). Ashley dehidratáltnak érezte magát, és négy üveg vizet, azaz csaknem két litert nyelt le rövid idő, körülbelül 20 perc alatt – írja a The Mirror.

A 35 éves nő rövidesen szédülni kezdett, és fájt a feje, majd amikor hazaértek, elájult a garázsban. A családja az indianai Lafayette-ben lévő IU Health Arnett Kórházba vitte, de sajnos már nem tért magához.

Vízmérgezés akkor fordulhat elő, ha valaki hirtelen túl sok vizet iszik.

Ritka esetekben végzetes lehet, mivel megzavarja a szervezetben lévő elektrolitok egyensúlyát, különösen akkor, ha valaki sok vizet iszik anélkül, hogy elegendő elektrolitot venne magához a táplálékból.

Bár az előfordulása ritka, végzetes lehet abban az esetben, ha valaki extrém mennyiségű vizet iszik, például vízivó versenyeknél vagy hosszú ideig tartó intenzív testmozgásnál, de olykor kínzásként is alkalmazzák.

A víz általában biztonságos, de rövid idő alatt túl sok káros lehet belőle. A túlzott testvizet bizonyos egészségügyi állapotok is okozhatják. A nagyon nagy mennyiségű víz gyors megivása embernél is okozott már halálesetet.