Újabb szintre lépett a Barbie-őrület

2023.08.07. 19:34
Egy El Salvador-i temetkezési vállalat a Barbie-mániát a végletekig fokozta, ugyanis rózsaszín koporsókat kínál Barbie-béléssel. Az egészet úgy tervezték, hogy halála napjáig – és még azután is – Barbie-rajongó lehessen az ember.

A rózsaszín fémkoporsókat a guatemalai határ közelében fekvő Ahuachapán városában, az Alpha és Omega temetkezési vállalatnál lehet megvásárolni – írja az ABC News.

Isaac Villegas, a temetkezési vállalat tulajdonosa pénteken elmondta, már a Barbie-film júliusi premierje előtt felajánlotta a rózsaszín koporsók lehetőségét.

A Latin-Amerikán végigsöprő őrület azonban meggyőzte őt, hogy a koporsók szövetbélését a baba képeivel díszítse. A koporsón kis fehér csillagokat is elhelyeztek.

„Úgy éreztem, rá kell ugranunk erre a trendre” – mondta Villegas a koporsókról, megjegyezve, hogy „sikert aratott″.

Elmondta, a temetkezési vállalat már reklámkampányt is indított a Barbie-koporsónak, és 10 darabot el is adtak belőlük. Bár ez nem jelenti azt, hogy 10 embert valóban eltemettek bennük – El Salvadorban sokan vásárolnak előre kifizetett csomagot a későbbi temetéshez.

Villegas elmondta, korábban a családok a hagyományos, barna, fekete, fehér vagy szürke színű koporsókat részesítették előnyben.

Egy évvel ezelőtt azonban eladta az első rózsaszín koporsóját egy családnak, akik azt szerették volna, hogy nagyon boldog rokonukat egy vidámabb színű koporsóban temessék el.

Most már nem tervez visszafordulni, bár még mindig kínál sötétebb színeket. „Több rózsaszín koporsónk lesz, mert az emberek ezt kérik” – mondta.

Latin-Amerika is ráugrott a Barbie-mániára, rózsaszínű taco és sütemények, Barbie-logóval ellátott kereskedelmi repülőgépek, politikai hirdetések, sőt még Barbie-témájú tüntetések is voltak.