Két napig hánykolódott a nyílt tengeren egy floridai férfi

2023.08.08. 14:03
Közel két napig küzdött az életben maradásért a floridai férfi, akinek csónakja felborult a tengeren, majd a víz elsodorta őt a parttól. A 25 éves fiatal súlyosan leégett a tűző napon, valamint kiszáradt és medúzák csípték meg.

Csónakjával horgászni indult a tengerre egy floridai férfi pénteken. A dagály azonban gyorsabban érkezett, mint várta, és egy hullám felborította csónakját. Charles Gregory belekapaszkodott felborult csónakjába, azonban egyre messzebb sodródott a parttól, míg teljesen elvesztette az irányítást.

A 25 éves férfi csaknem két napig sodródott a nyílt tengeren.

A CNN információi szerint Gregory a tűző napon leégett, illetve kiszáradt. Ezentúl medúzák csípték meg, de cápák is köröztek a közelében.

Az amerikai parti őrség végül szombat reggel mentette ki a férfit az Atlanti-óceánból, miután egy repülőgép pilótája észrevette őt körülbelül 19 kilométerre a parttól.

A fiatal férfi állapota jelenleg stabil.

Édesapja elmondása szerint a leégés és a medúzacsípések miatt egyelőre nem tud kikelni az ágyból, emellett rabdomiolízisban is szenved. Mindezek ellenére orvosai szerint fel fog épülni. 

A férfi édesapja azt is mondta, hálás a kutatócsapatnak, hogy megmentették fiát. A parti őrség parancsnoka arra hívta fel a figyelmet, hogy senki ne induljon el biztonsági felszerelés nélkül a tengerre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport