18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Percekkel azután meghalt a 7 éves kisfiú, hogy lefotózták

2023.08.08. 21:37
Meghalt egy 7 éves kisfiú Brazíliában, miután mészkőporba ugrott, és belélegezte azt. Percekkel a halála előtt fotó készült róla, amelyet a családja figyelmeztetésképpen, hogy mással ne történjen hasonló, a közösségi médiában is posztolt.

Arthur Emanuel Bitencourt, egy hétéves brazíliai kisfiú augusztus 3-án meghalt, miután mészkőporba ugrott – írja a Mirror.

A kisfiúról percekkel a halála előtt egy fotó készült, amelyen felemelt hüvelykujjal pózolt, de pillanatokkal később már a mészkőpor belégzése miatt súlyos légzési nehézségekkel küzdött.

A fiút kórházba vitte a családja, de az orvosok már nem tudták megmenteni, érkezésükkor halottnak nyilvánították a gyermeket. Azt állapították meg, hogy a por belélegzése okozta Arthur hirtelen halálát.

A mészkőpor apró szemcséket tartalmaz, amelyeket belélegezve súlyos légzési problémák, tüdőproblémák és szemkárosodás is felléphet.

A szívszorító képet, amelyen a kisfiú látható percekkel a halála előtt, a családja osztotta meg a közösségi médiában, figyelmeztetésként másoknak és Arthur emlékére.

A nagybátyja ezt írta a kép alá:

Ez a fotó az utolsó róla, néhány perccel a tragikus halála előtt készült, amit az okozott, hogy játék közben mészkövet lélegzett be... Az emlékek, amiket rólad őrzök, drága gyermekem, mindig a legszebbek lesznek.

A brazil rendőrség vizsgálatot indított a fiú halála ügyében.

A brazil Technológiai Kutatóintézet szerint a mészkőpor, amelyet széles körben használnak az építőiparban és a kertészetben, légzési problémákat okozhat, és azt tanácsolják, hogy aki ki van téve neki, viseljen védőfelszerelést. Az anyagot gyakran használják az építőiparban olyan anyagok előállításához, mint a tégla, a cement és a beton.