Az FBI megölte a férfit, aki Joe Bident fenyegette

2023.08.09. 21:23
Az FBI lelőtt egy utahi férfit egy razziában augusztus 9-én – erősítette meg az FBI az ABC Newsnak. A razzia a Joe Biden elnök és mások elleni állítólagos fenyegetésekkel kapcsolatos nyomozással volt összefüggésben – közölte két, az ügyről tájékoztatott tisztviselő.

Az egyik tisztviselő az ABC Newsnak elmondta, hogy a nyomozás áprilisban kezdődött, az amerikai titkosszolgálatot júniusban értesítette az FBI. A tisztviselő hozzátette, hogy

a fenyegető posztok mellett a vizsgált férfi az interneten azt sugallta, hogy fizikai akciókra készül, A fenyegetéseket pedig hitelesnek ítélték.

Az FBI Salt Lake Cityben közölte, hogy a lövöldözés helyi idő szerint reggel 6.15 körül történt, miközben különleges ügynökök letartóztatási és házkutatási parancsot próbáltak kézbesíteni egy provói lakásban.

Az FBI minden lövöldözést, amely ügynökeinket vagy a munkacsoport tagjait érinti, komolyan vesz. Az FBI szabályzatának megfelelően a lövöldözési incidenst az FBI vizsgálati osztálya vizsgálja. Mivel ez folyamatban lévő ügy, további részletekkel nem tudunk szolgálni

– áll az FBI közleményében.

Az elhunyt gyanúsított Craig Robertson volt több forrás és az ABC News által megszerzett szövetségi panasz szerint.

Robertson ellen a panasz szerint három vádpontban emeltek eljárást – államközi fenyegetés, az elnök elleni fenyegetés, valamint a szövetségi rendfenntartó erők tagjainak befolyásolása, akadályozása és megtorlása fenyegetéssel.

A feljelentés számos olyan közösségimédia-bejegyzést tartalmaz, amelyekben Robertson vélhetően Biden és Kamala Harris alelnök, valamint Donald Trump volt elnök elleni büntetőeljárásban részt vevő több tisztviselő megölésével fenyegetőzött.