Több tucat halottja van a lampedusai hajószerencsétlenségnek

Matteo Di Vora
2023.08.09. 15:51
Most hozta nyilvánosságra az Ansa olasz hírügynökség, hogy negyven ember vesztette életét a múlt héten Lampedusa szigeténél történt hajóbalesetben. A katasztrófát megerősítő értesülés a Lampedusára szállított túlélőktől származik.

A jelentések szerint a Tunéziából indult, 45 menekültet szállító hajón utazók közül mindössze négyen élték túl a katasztrófát. A vízi járművön 3 gyerek is tartózkodott. A három elefántcsontparti férfi és egy nő szerint a hajó néhány órával az indulása után felborult, később a tengerbe zuhant utasokat egy teherhajó mentette ki a vízből, majd az olasz parti őrség egyik hajójára vitték át őket.

Az azonban egyelőre nem tisztázódott, hogy ez az eset összefüggésben áll-e a szintén az olasz hírügynökség által közölt vasárnapi hírrel, amely két hajószerencsétlenségről és további 30 eltűntről számolt be.

A nemzetközi sajtó még a múlt héten írt arról, hogy szintén felborult egy hajó a Földközi-tengeren, amelyet követően 57 túlélőt mentettek ki és két holttestet emeltek ki a tengerből.

Olaszországban nagyon komoly probléma idén az illegális menekültek nagy száma. Január és augusztus között több mint 93 ezer menekült ért partot olasz földön, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám csak 44 ezer körül mozgott.