Szerbiából hozták haza a magyar drogmaffia vezetőjét

2023.08.11. 06:24
A Grubacs Igor alvezéreként ismert K. Pétert hazahozták Szerbiából, immáron magyar börtönben tartják fogva a magyar drogmaffia egyik vezérét.

Már magyar börtönben van a hazai kábítószer-maffia egyik kulcsszereplője, akit a közelmúltban egy szerbiai börtönből szállítottak Magyarországra – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülését a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya is megerősítette. K. Pétert az alvilágban Grubacs Igor alvezéreként ismerik, akihez az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi drogüzlete köthető.

57 kilogramm marihuána, 3,5 kilogramm kokain és amfetamin

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az FBI-jal, az Europollal és az elemzésekben és felderítésekben részt vevő tagállamok nyomozó szerveivel 2021. június 7-én összehangolt akciót tartott, végül mintegy 12, K. Péter köréhez tartozó embert tartóztattak le Budapesten és Szekszárdon.

Ugyanezen a napon kattant a bilincs K. Péter csuklóján is, akit egy másik kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytatott eljárás és fogolyszökés miatt nemzetközi elfogatóparanccsal keresett a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja.

A banda tartózkodási helyein, lakóhelyein és a hozzájuk tartozó címeken tartott kutatáskor a nyomozók 57 kilogramm marihuánát, megközelítően 3,5 kilogramm kokaint, 3,5 kilogramm amfetamint, extasytablettákat, kristályos kábítószergyanús anyagot, fentanylt és a felütéshez használt 13 kilogramm koffeint találtak. A kényszerintézkedések alkalmával 140 millió forintot meghaladó készpénzt, 8,5 millió forintnak megfelelő értékű kriptovalutát és hét személygépjárművet foglaltak le.

Tűzharcban kapcsolták le

K. Pétert az éjszakai életben Grubacs Igor alvezérének tartják. Utóbbi férfi neve közismert az alvilágban és a rendőrségen is, hiszen az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi drogbiznisze köthető hozzá.

Grubacs elmenekült Magyarországról, de végül Montenegróban sikerült elkapni, ahol üzletelni készült a helyi alvilág embereivel, azonban a rendőrség a helyszínen megakadályozta ezt. A drogbáró nem adta könnyen magát, tűzharcban tudták csak lekapcsolni.