18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Túl sok a textil a nudistastrandon, kiakadtak a fürdőzők

2023.08.12. 13:43
Spanyolországban a Katalán Nudista Szövetség a nudistastrandokra újonnan érkező fürdőruhás emberek beáramlása ellen küzd, akik miatt kényelmetlenül érzik magukat. Egy kampányt is indítottak, és levelet küldtek a kormánynak is, amelyben kérik, hogy foglalkozzanak az őket ért hátrányos megkülönböztetéssel.

Spanyolországban a nudisták egyre kényelmetlenebbül érzik magukat a nudistastrandokon, ugyanis mára nagyon sok olyan turista látogatja ezeket a vízpartokat, aki nem vetkőzik le – írja a The Guardian.

Segimon Rovira egy napsütötte katalán tengerparton kezdte el zavarban érezni magát. Amennyire az 56 éves férfi csak vissza tudott emlékezni, a környék türkizkék vizét elsősorban nudisták látogatták. Most fájdalmasan veszi tudomásul, hogy fürdőruhás napozók veszik körül.

Korábban az emberek megérkeztek a nudistastrandra, és vagy elmentek, vagy levetkőztek. Most maradnak, és rajtuk marad a fürdőruhájuk. De azt nem veszik észre, hogy ha sokan vannak, akkor a végén még mi érezzük kényelmetlenül magunkat. Ez a tisztelet hiánya

– mondta Rovira.

Rovira és más katalán nudisták most visszavágtak, és kampányt indítottak, amelynek célja a régió mintegy 50 strandjához kapcsolódó évtizedes hagyomány védelme.

A nudizmus nincs betiltva Spanyolországban, bármelyik strandon lehet csinálni. De hogy ne zavarjuk az embereket, inkább olyan strandokra megyünk, amelyek hagyományosan nudistastrandok, és ahol a legtöbb ember meztelen. Azt szeretnénk, ha az emberek ezt tiszteletben tartanák

– mondta Rovira, aki a Katalán Nudista Szövetség vezetője is.

Nemrégiben az egyesület a katalán kormánynak levelet küldött, amelyben találkozót kértek, mivel szeretnék, ha foglalkoznának ügyükkel.

A helyi média által „textilinváziónak” nevezett jelenség hátterében a turizmus fellendülése és a közösségi média robbanásszerű terjedése áll.

Vannak nudisták, akik már nem járnak egyes strandokra, mert túl zsúfoltak, túl sok a fürdőruhás ember, és kényelmetlenül érzik magukat

– tette hozzá Rovira.

Reménykednek benne, hogy a kampány segít abban, hogy bizonyos strandok biztonságos helyek maradjanak a nudisták számára, és segít megőrizni a hagyományt is.

A szabadság érzése miatt csináljuk

– jegyezte meg Rovira.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport