Elpusztult a kis rozmár, akit öleléssel gyógyítottak

2023.08.14. 19:40
A nagyjából egy hónapos rozmárbabát az alaszkai olajmezőkről mentették ki, és folyamatos törődésre volt szüksége. Gondozói azt mondták, öleléseik hatására javult az állapota, és úgy vélték, hogy felépülhet. A kis állat vasárnap este pusztult el.

Az Alaska SeaLife Center (ASLC) állatvédő szervezet pénteken közölte:

Megrendülve tudatjuk, hogy az ASLC Wildlife Response Programba 2023. augusztus 1-jén befogadott rozmárborjú ma reggel elhunyt, miután állapota rosszabbra fordult.

Az alaszkai északi lejtőn, az óceántól mérföldekre talált borjú „számos súlyos egészségügyi problémával” küzdött, többek között tápanyag-felszívódási zavarokkal – tette hozzá az ASLC.

A szervezet állategészségügyi igazgatója arról számolt be, hogy a barna, ráncos bőrű csecsemő a halálát megelőző órákban hipoglikémiával és gyomor-bél rendszeri problémákkal is küzdött – írja a The New York Post.

Bár állatgondozó csapataink fáradhatatlanul dolgoztak, hogy éjjel-nappal intenzív ellátást nyújtsanak, és soha nem hagyták el a borjút, a borjú végül belehalt az állapotába

– folytatódott az ASLC közleménye.

Kiemelték, hogy a rozmárkölykök életük első két évében kizárólag az anyjuktól függnek, nélküle könnyen elpusztulnak. Épp ezért biztosítottak szinte állandó fizikai kontaktust a kisállat számára az ASCL dolgozói. A kis rozmárt egy palackból etették, ami korábbi videókon is látható volt. 

Halála kivizsgálását a napokban tervezik

Egyelőre nem világos, hogyan került a rozmár mintegy 4 mérföldre a Beaufort-tengertől beljebb, Alaszka legészakibb részén. Más rozmárokat nem találtak a közelben.

Négy év óta ő volt az ASLC első rozmárja, és mindössze a tizedik ilyen állat a szervezet 25 éves történetében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport