Videó: lángba borult egy luxusjacht a Földközi-tengeren

2023.08.14. 13:07
Tizenkét utas és az öt főből álló legénység igyekezett elhagyni azt a luxusjachtot, ami vasárnap kigyulladt a Földközi-tengeren található Formentera sziget közelében. A hajó elsüllyedt, de a fedélzeten tartózkodók megúszták. A legénység egyik tagja kisebb égési sérüléseket szenvedett.

Drámai videó jelent meg a Twitteren egy 27 méter hosszú luxusjachtról, amely a Földközi-tengeren található Formentera sziget közelében gyulladt ki. A Mirror beszámolója szerint a legénység öt tagja és 12 utas tartózkodott a hajón, valamennyien el tudták hagyni a fedélzetet, annak ellenére, hogy a tűz rendkívül gyorsan elborította az olasz tervezésű jachtot.

A videón látható, amint a lángok pillanatok alatt végigsöpörnek a hajón. A lángba borult hajó a szomszédos Ibizáról is látható volt. Mint kiderült, a legtöbben különösebb sérülések nélkül megúszták az esetet, a legénység egyik tagja azonban kórházba került. 

A 39 éves spanyol férfi kisebb égési sérüléseket szenvedett.

A riasztást tegnap este 6 óra körül adták ki, amikor a jacht a Ses Salines természeti parkban lévő Es Cavall d’en Borras strandnál horgonyzott.

Tegnap tűz ütött ki az Irmao fedélzetén Formentera partjainál. Magánhajók mentették ki a fedélzeten tartózkodó 17 embert. Palmában lévő központunk mozgósította az Acruxot. A hajó maradványait megpróbálták elvontatni, de elsüllyedt. Elsőre nem volt világos, mi okozta a tüzet

– olvasható a spanyol parti őrség közleményében.

Az angol lap arról ír, a jacht 12 férőhelyes, és főszezonban mintegy 40 ezer fontért (több mint 17 millió forintért) lehet kibérelni.