Fejbe lőttek egy hatéves kisfiút Floridában

2023.08.15. 17:17
A Florida állambeli Jacksonville-ben fejbe lőttek egy hatéves kisfiút, helyi idő szerint hétfő délután. Az áldozatot – akivel egy kilencéves gyermek végzett – azonnal kórházba szállították, de sajnos belehalt sérüléseibe.

A floridai rendőrség kedden közölte, hogy egy 9 éves gyermek fejbe lőtt egy 6 évest. Állításuk szerint nem ez az első alkalom, hogy egy gyermek hozzájutott valamilyen lőfegyverhez, és így halálos sebet ejtett valakin – írja a Washington Post.

Az esettel kapcsolatban J. D. Stronko, a jacksonville-i seriff hivatalának helyettes vezetője tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta,

az első vizsgálat megállapította, hogy a két kiskorú a lakóházban tartózkodott egy felnőtt felügyelete mellett.

Hozzátette, bűncselekményre utaló jelek nincsenek, arra gyanakodnak, hogy az egyik kiskorú kíváncsiságból szerezte meg a lőfegyvert és adott le vele egyetlen lövést. Ez sajnálatos módon eltalálta társát, ami a legrosszabbhoz vezetett.

A Centers for Disease Control and Prevention adatainak elemzése szerint

2020-ban és 2021-ben a lőfegyver által történt halálozás volt a vezető halálozási ok a 18 év alatti gyermekek körében az Egyesült Államokban.

Floridában erősen javasolt a lakásban tartott lőfegyvereket zárt dobozos tárolóban tartani vagy ravaszzárral biztosítani, ha a tulajdonos tudja, hogy egy 16 év alatti gyermek hozzáférhet a lőfegyverhez.