Halálos csónakbaleset a Maroson: megtalálták egy kislány holttestét

2023.08.17. 14:00
Szerda este egy gyermek holttestét találták meg az Arad megyei Sajtény és Nagylak települések között a Maros folyóban. Családja felismerte a 7 éves kislány ruházatát, így vélhetően ő az április 30-i csónakbaleset utolsó áldozata.

Április 30-án egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este. Hatóságok információi szerint hat felnőtt és hat gyermek utazott a csónakban. 

A társaság Aradról indult csónakázni. A segélyhívóra helyi idő szerint 20 óra 24 perckor – negyedórával napnyugta előtt – érkezett riasztás a balesetről.

Két utast – egy 28 éves nőt és négyéves gyerekét – a folyó déli, Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de nem sikerült. Négy személyt – két felnőttet és két gyereket – a baleset után három órával sem találtak még meg. A csónak másik hat utasát – három felnőttet és három kiskorút – a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel vitték kórházba.

Az Új Magyar Szó értesülései szerint előkerült egy újabb áldozat holtteste, szerda este az Arad megyei Sajtény és Nagylak települések között a Maros folyóban találták meg. Családja felismerte a 7 éves kislány ruházatát. A hatóságok csak a szakértői vizsgálatok után fogják megerősíteni a személyazonosságot, de vélhetően ő az utolsó áldozata a tragédiának.

A megyei rendőr-főkapitányság korábbi közlése értelmében a Maroson elsüllyedt csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan vezette a járművet. A balesetben öt áldozat – két felnőtt és három gyerek – veszítette életét.