Több tucat falut árasztott el a víz Indiában

2023.08.21. 20:39
Már több mint 70 ezer embert sújtanak az árvizek az észak-indiai Pandzsáb államban, miután hétfőn további 36 falvat öntött el a víz. Házak, termőföldek és utak váltak az áradások áldozataivá.

Legalább 36 további falvat öntött el a medréből kilépő Sutlej folyó Tarn Taran, Fazilka és Ferozepur körzetben. A hatóságok szerint a folyónál kialakult helyzet továbbra is komoly fenyegetést jelent, emiatt továbbra is megfigyelés alatt tartják a töltéseket.

A hét körzetben kialakult árvízhelyzet több mint 70 ezer embert érint. A múlt heti heves esőzések földcsuszamlásokat, áradásokat és házomlásokat okoztak Himacsál Prades államban, és több mint 70 ember halálához vezettek. A szakadatlan eső a gátak vízszintjét is veszélyesen magasra emelte.

A pandzsábi áradásokat a szomszédos Himacsál Prades két víztározójából kiengedett víz váltotta ki. A pandzsábi Fazikal körzet falvaiban több mint 20 ezer embert fenyeget a víz. Ezekről a településekről kizárólag vízi járművel lehet eljutni a szárazföldre, mivel a víz elmosta az utakat.

A medréből kilépő Sutlej folyóban a biztonsági erők több embere is vízbe fulladt, a víz teljesen elszigetelt tizennégy falvat a többi településtől.

Mint írtuk, augusztusban Alaszkában rendkívüli állapotot rendeltek el árvíz miatt. Felvétel is készült róla, amint az áradások szinte összemorzsolnak egy lakóházat.