Belehalt a sokkba a fókabébi, miután egy nő a kabátjába bugyolálta

2023.08.22. 06:31
Egy fókabébi belehalt a sokkba, miután egy nő felvette és kabátjába bugyolálta, annak ellenére, hogy az állatvédők figyelmeztették, ne tegye, mivel ezek az állatok nagyon érzékenyek és könnyen sokkos állapotba kerülhetnek.

Nagy-Britannia egyik tengerpartján egy nő péntek este észrevett egy magányos fókabébit. A nő értesítette a helyi állatvédő szervezetet, a Marine and Wildlife Rescue-t.

A szervezet egyik tisztviselője azt mondta neki, hogy hagyja békén a fókát, azonban a nő ezt figyelmen kívül hagyta, kabátjába bugyolálta az állatot, és betette autója hátsó ülésére. A fókabébi belehalt a sokkba – írja a The Sun.

A kölyköt felvették és kabátba csomagolták, annak ellenére, hogy a telefonálót arra utasítottuk, hogy hagyja magára a fókakölyköt, hogy reggel megvizsgálhassuk. A kölyök ennek következtében szükségtelen szenvedésnek volt kitéve

– közölte a Marine and Wildlife Rescue a Facebookon.

Egy másik helyi állatvédő csoport, a Friends of Horsey Seals felszólította az embereket, hogy ne szedjenek fel fókákat a partról, valamint hogy tartsák a távolságot tőlük.

A kikötői fókák nagyon érzékenyek, és könnyen sokkos állapotba kerülhetnek

– mondták.

A Facebookon több felhasználó is felháborodott a nő ostobasága miatt, és sajnálatukat fejezték ki, hogy a kis fókabébinek szükségtelenül kellett meghalnia.