Közúti balesetben halt meg egy sikeres autóversenyző

2023.08.23. 19:28
Az Indiana állami rendőrség péntek reggeli közleménye szerint két autó ütközött, és a balesetben egy 24 éves női autóversenyző életét vesztette. Ashlea Albertson 2024 márciusában ment volna férjhez.

Halálos közúti baleset történt Indiana államban, a Jackson megyei Seymourban. A 24 éves Ashlea Albertson, a Tony Stewart Racing autóversenyzője vesztette életét, amikor összeütközött egy másik autóval – írja a People Magazine.

Tony Stewart NASCAR-bajnok, aki 2016-ban visszavonult az autóversenyzéstől, Facebook-oldalán emlékezett meg a lányról. Úgy fogalmazott:

Nagyszerű autóversenyző volt. A múltban én is keveredtem már közúti balesetbe. Remélem, hogy Ashlea előtt tiszteleghetünk azzal, hogy az autópályán kontrolláljuk azt, amit kontrollálni tudunk. Elvesztése emlékeztet arra, hogy milyen értékes az élet. Csodálatos személyiség volt, minden helyiséget bearanyozott, ha megjelent.

Az Indiana állami rendőrség posztjából kiderül, a másik sofőr egy 31 éves férfi volt, aki elvesztette a kontrollt a járműve felett, többször is megpördült, így ütközött a lány autójába. A lányt légi úton szinte azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Egy barátnője is vele utazott, akinek szintén súlyos sérülései lettek, de nincs életveszélyben. A másik sofőrtől vérmintát vettek, a toxikológiai eredményeket a folyamatban lévő nyomozás alatt várják.

Ha a nyomozás lezárul, és ha vádat emelnek, azt a Jackson Megyei Ügyészség fogja megtenni. A Jackson megyei seriff, a seymouri rendőrség, a seymouri tűzoltóság, a Jackson megyei mentőszolgálat, a Howard's Wrecker Service és a 31 Wrecker Service is a halálos baleset helyszínén tartózkodott.