Halálos lövöldözés történt egy kaliforniai motoros bárban

2023.08.24. 15:00
Négy ember meghalt, hat pedig megsérült, miután lövöldözés tört ki egy dél-kaliforniai motoros bárban helyi idő szerint szerda este hétkor. A rendőrség közölte, a fegyveres tettes is meghalt.

A BBC információi szerint a tragédia estéjén a Cook's Corner nevű motoros bárban épp rockzenés estet tartottak. A rendezvényen egy nyugdíjas rendőr is részt vett a feleségével, akik a szemtanúk szerint csúnyán összevesztek egymással. Az incidens lövöldözéssé fajult, amikor 

a volt rendőrtiszt előrántotta pisztolyát, és három embert lelőtt, valamint hatot megsebesített.

Brian Fennessy tűzoltóparancsnok elmondása szerint két sérült jelenleg is válságos állapotban van. 

A BBC szerint a Cook's Corner a Santa Ana-hegység lábánál közlekedő motorosok népszerű megállóhelye. Többek között Arnold Schwarzenegger színész és egykori kaliforniai kormányzó is rendszeres látogatója.

Dave Min szenátor közölte, megdöbbent a lövöldözés hírén, ugyanis Kalifornia az USA biztonságosabb államai közé tartozik.

A portál emlékeztetett, hogy 2023-ban több mint 400 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. Az Index arról is írt, az elmúlt években rekordot döntött a gyermekek ellen elkövetett lövöldözések halálos áldozatainak száma az országban.