Legalább 88 ember halálát okozhatta egy kanadai méregárus

2023.08.25. 20:19
Több tucat ember halt meg Nagy-Britanniában, miután mérgező anyagot vásárolt egy kanadai eladótól. A férfi azokkal üzletelt, akik öngyilkosságra készültek. A nyomozók kiderítették, az árus több ezer embernek küldött halálos csomagot világszerte.

Áprilisban indított nyomozást a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA), miután országszerte váratlan halálesetek történtek. A nyomozók kiderítették, az áldozatok öngyilkosságot követtek el, amelyhez egy speciális méreganyagot vettek be.

Mint a BBC közölte, a rendőrség egy kanadai férfit vádol a méreg árusításával. Kenneth Law-t májusban tartóztatták le Torontóban. A hatóságok szerint a férfi csak az Egyesült Királyságban közel 90 embert segíthetett hozzá az öngyilkossághoz.

A nyomozók az 57 éves férfiról azt feltételezik, hogy számos olyan weboldalt üzemeltetett, amelyek öngyilkosságot segítő felszereléseket árultak. 

A gyanú szerint a férfi összesen 1200 csomagot küldött több mint 40 országba. Az ellenőrzéseket koordináló NCA közölte, 

az Egyesült Királyságban 272 ember vásárolt Law-tól két év alatt, és 88 ember halálát okozhatta az általa árult mérgező szer.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) egyelőre nem tudja bizonyítani, hogy valóban kizárólag a vegyi anyag okozta-e mind a 88 halálesetet, a nyomozás még folyamatban van. A BBC News cikkében nem nevezte meg azt a halálos vegyszert, amelyet a férfi árult. 

Craig Turner, az NCA igazgatóhelyettese együttérzését fejezte ki az áldozatok szeretteinek. Hozzátette, minden tőlük telhető segítséget megadnak nekik.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.