Luxuscikkeket lop gazdag ügyfeleinek egy nagymama

2023.08.27. 11:38
Egy szégyentelen nagymama megrendelésre lopja a különböző luxuscikkeket gazdag megrendelői számára. Azt mondja, az üzlete virágzik, mivel attól függetlenül, hogy ki mennyit keres, mindenki szeretne megspórolni valamennyi pénzt. Az asszonyt már többször elkapták, de feledékenységére és idős korára hivatkozva eddig még nem került nagyobb bajba.

Egy 65 éves nő luxusételeket és csúcsminőségű italokat lop jómódú ügyfelei számára. A steaktől kezdve a homáron és a pezsgőn át, az egyiptomi pamutig mindent ellop, és az ár felét kéri el fizetségként. Naponta akár 500 fontot (nagyjából 222 ezer forint) is zsebre tesz. Elmondása szerint a kora tökéletes fedezet a lopáshoz – írja a The Sun.

A nő azt állítja, hogy 60 ügyfele van, akik azért fordultak hozzá, mert megnövekedtek a háztartási számláik, a magániskolai tandíjak és a jelzáloghitelek is.

Négy-öt ügyféllel kezdtem, de mostanra már hatvanan vannak; mostanában sokan keresnek meg

 – mondja az idős nő.

Azt is elmesélte, hogyan működik a rendszere: amint egy ügyfél telefonál, és megkeresi a „bevásárlólistával”, azonnal lopni indul. Olyan előkelő üzleteket céloz meg, mint a Harvey Nichols és a Harrods.

Amikor bemész egy boltba, úgy kell kinézned, mintha a tiéd lenne. Ha paranoiásan nézel ki, nincs esélyed. Minél szemtelenebb vagy, annál kevésbé vagy gyanús

– tette hozzá.

Nyolc évvel ezelőtt kezdett el lopni, amikor a férje halála után nehéz idők jártak rá. Az asszonyt már többször elkapták, de arra hivatkozott, hogy idős, egyre feledékenyebb, és csak elfelejtette kifizetni az árut.