Hatalmas tűz keletkezett Johannesburg belvárosában

2023.08.31. 11:36
Legalább 64 ember meghalt, miután tűz ütött ki egyj johannesburgi lakóházban a dél-afrikai hatóságok közleménye szerint. Több mint 40-en megsérültek.

A johannesburgi hatóságok szerint egyelőre nem világos, mi okozta a lángokat a város központjában lévő ötemeletes épületben. A mentőszolgálat szóvivője, Robert Mulaudzi elmondta, a tűzoltóknak sikerült kimenteniük a tömb lakóinak egy részét – írja a BBC News.

Elmondta, a tűz miatt teljesen kiégett az épület, további áldozatok után kutatnak.

Emeletről emeletre haladunk a holttestek kiemelésével

– mondta Mulaudzi az ENCA helyi műsorszolgáltatónak.

A Mulaudzi által az X platformon közzétett videón tűzoltóautók és mentőautók láthatók az épület előtt, kiégett ablakokkal.

A helyszínről készült fotókon a leégett épület mellett sorakozó, letakart holttestek látszottak.

Az épület Dél-Afrika gazdasági központjának egykori üzleti negyedében található. Mulaudzi szerint informális telepként használták. Helyi jelentések szerint az épületben lakók többnyire más afrikai országokból származó illegális bevándorlók voltak.

Még több halott, kiderült, kik laktak a házban

A legfrissebb információk szerint legkevesebb 73-an vesztették életüket a szerencsétlenségben, és ötvenketten megsérültek.

A túlélők utáni kutatás még nem fejeződött be, így az áldozatok száma tovább emelkedhet

– mondta el Robert Mulaudzi, a mentőszolgálatok szóvivője.

A tisztségviselő hozzátette, az épületben hajléktalanok laktak hivatalos bérleti szerződés nélkül. Szemtanúk szerint akár kétszázan is élhettek a házban.

Az ötemeletes épület az éjszaka folyamán kapott lángra, még mindig nem tudni, hogy miért. A hatóságok szerint a tüzet nagyrészt eloltották.