Ukrán katonai helikopterek zuhantak le, mindenki meghalt a fedélzeten lévők közül

2023.08.31. 17:53
Ukrajna keleti részében az ukrán légierő két harci helikoptere zuhant le. A fedélzetükön tartózkodó összes katona életét vesztette.

Két Mi–8-as ukrán katonai helikopter bevetés közben, a Kramatorszk régióban lezuhant. A fedélzetükön hat katona tartózkodott, mindannyian meghaltak – írja az MTI az Ukrán Állami Nyomozó Iroda közleménye alapján.

A közleményben kiemelték, hogy a továbbiakban nagyobb figyelmet fordítanak a helikopterek állapotára és repülésre való felkészítésére.

Több baleset is történt

Az ukrán légierőnek ez már a második balesete volt augusztusban. A múlt héten véletlenül összeütközött két L–39-es típusú katonai kiképzőgép az ország északi részén, a fedélzetükön utazó három pilóta meghalt, köztük Andrij Pilscsikov is, aki az orosz invázió korai szakaszában, a Kijev fölött folytatott légi harcoknál szerzett hírnevet.

Az orosz légierő helikoptere is balesetezett a héten. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd délután lezuhant az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat gépe az oroszországi Cseljabinszk régióban. A balesetben a legénység tagjai életüket vesztették.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, csütörtöki élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.