140 éve nem látott eső zúdult Hongkongra pénteken

2023.09.08. 09:56
Hatalmas esőzések voltak pénteken Hongkongban, ami a sűrűn lakott városban széles körű áradásokhoz vezetett, elárasztva az utcákat, bevásárlóközpontokat és metróállomásokat. Az apokaliptikus hangulatú időjárás miatt a hatóságok bezárták az iskolákat, és arra kérték a dolgozókat, hogy maradjanak otthon.

A kíni közigazgatási felségterületen 140 éve jegyeztek olyan mennyiségű csapadékhullást, mint amilyennel pénteken kellett szembenézniük Hongkong lakosainak. Hatalmas vízesések alakultak ki a város hegyvidéki részén, aminek következtében a hatóságok földcsuszamlás veszélyére figyelmeztettek – írja a Reuters

A közösségi médiában terjedő videókon látható, hogy az utcákat teljesen elárasztotta a víz, egy felvételen az látható, amint a metró dolgozói derékig gázolnak egy állomáson, miközben megpróbálják megfékezni az út szintjéről lezúduló vízáradatot.

 A város kikötői alagútját, a Hongkong szigetét Kowloonnal összekötő egyik fő közlekedési útvonalat is elöntötte a víz, míg a Chai Wan kerületben egy vízzel elöntött bevásárlóközpontot mutattak a fotók.