74 éves férfit lökött egy hajléktalan a sínekre

2023.09.13. 14:10
Egy 74 éves, munkából hazatérő férfit Manhattanben a metrósínekre lökött egy környékbeli hajléktalan férfi kedden kora reggel. A férfi többszörös borda- és medencesérüléseket szenvedett.

Kedden reggel egy hajléktalan sínekre lökött egy 74 éves férfit New Yorkban. A hajléktalan férfi indoka az volt, hogy az idős férfi megbámulta őt. A rendőrség közlése szerint az elkövető valószínűleg mentális problémákkal küzd – írja az ABC News.

Az áldozat sérülései először kisebbnek tűntek, de az orvosok később megállapították, hogy többszörös borda- és medencesérüléseket, valamint gerinctörést szenvedett.

Bár a támadás nem illeszkedik semmilyen mintába, a környéken már történtek olyan incidensek, amelyekben egy hajléktalan férfi érintett, és amelyek kapcsán nyomozás folyik.

A metrórendszerben a bűnözés idén csökkent a tavalyi évhez képest. Ez a csökkenés 70-nel kevesebb bűncselekmény áldozatát jelenti

– mondta Michael Kemper, a New York-i rendőrség közlekedési főnöke.

Idén eddig tíz embert löktek a metró sínekre, ami a rendőrség szerint majdnem fele a tavaly ilyenkor mért 19-nek.

Szerencsére az ehhez hasonló esetek ritkák. de amikor mégis előfordulnak, elsődleges feladatunk, hogy elfogjuk és letartóztassuk az elkövetőket

– tette hozzá Kemper.

Tavaly novemberben Eric Adams polgármester kiadott egy utasítást, amely szerint a rendőröket, a mentősöket és más városi alkalmazottakat arra utasítanák, hogy pszichiátriai vizsgálatra őrizetbe vegyenek olyan személyeket, akik mentálisan betegnek, és önmagukra veszélyesnek tűnnek. Ez a stratégia a hajléktalanság és a mentális egészségügyi problémák leküzdésére irányult.

E beavatkozás nélkül ezek az emberek elveszettek és elszigeteltek maradnak a társadalomtól, téveszmék és rendezetlen gondolkodásmód gyötri őket

– mondta akkor Adams. Azt is hozzátette, a New York-i polgárok joggal várják el a várostól, hogy segítsen nekik.